perjantai 17. joulukuuta 2010

Piikittelyä ja Tohtorointia

Tänään on käyty siis lääkäri- ja labrakierros numero kaksi (vieläkö te jaksatte lukea näitä minun "sairaskertomuksia"?). Otettiin verta (hyi inhaa!) jotta tiedetään pitääkö ne clomit aloittaa, ja sitten kävin vielä erikseen työterveyslääkärillä kilpirauhasvaivoista juttelemassa. Sen käynnin yhteydessä ei tullut mitään ihmeellistä esiin, vaan kuten ajattelikin, ensin otetaan uusintanäyte + joku toinen kilppariarvo joiden perusteella sitten katsotaan onko lääkitys tarpeen.

Edelleenkin asiat sujuvat mukavan rivakkaa tahtia, sillä siihen verikokeeseen pääsen heti maanantaiaamusta ja tulokset tulevat vielä ennen joulua joten jo viikon päästä on tiedossa sairastanko minä kilpirauhasen vajaatoimintaa vai en!

Edellisen postauksen kommentiboksissa oltiin (positiivisesti) yllättyneitä asenteestani tähän touhuun. No, se johtuu mm. seuraavista seikoista:

1) en koe kilpirauhasen vajaatoimintaa millään tavalla tuomiopäivän diagnoosiksi vaan uskon että lääkkeiden avulla siitä kyllä selvitään ja taudin kanssa on mahdollista elää vaivattomasti. Olenhan selvinnyt tähänkin asti pelkän väsymyksen kanssa. Ja muistetaan vielä, ettei tämä diagnoosi ole vielä edes varma, saatan saada tästäkin vielä terveen paperit!

2) olisi helpottavaa kuulla joku oikea ja konkreettinen syy siihen, miksi meidän vauvaprojekti ei etene vaikka kaikki tehdään "oikein". On kivempi tietää, että vaiva voidaan korjata lääkkeillä, kuin että oma kroppa muuten vaan pettää eikä ota raskautuakseen.

Kaiken huipuksi muistissa on vielä eräs jälkikäteen huvittavaltakin tuntuva tapaus, kun kaksikymppisenä opiskelijatyttönä sain terveystarkastuksen yhteydessä kuulla, että minulla on korkea kolesteroli ja siitä säikähtyneenä purskahdin aivan armottomaan vollotukseen siellä vastaanotolla. Hoitajaparan ajanvaraukset menivät ihan sekaisin, kun minä vain istuin ja nyyhkin siellä puoli tuntia yhtä soittoa, varmana siitä että tämän diagnoosin takia heitän veivini viimeistään nelikymppisenä.

Myöhemmin, kun selvisi ettei korkea kolesteroli hoikalla ihmisellä, terveiden elintapojen kanssa, vaikuta jokapäiväiseen elämään käytännössä millään tavalla, alkoi jo vähän hävettää oma reaktioni ;) Siitä viisastuneena selvitän ensin faktat ja jos on tarvista, niin sitten märistään ja vaikka kunnolla, mutta vieläkään en laske kyllä kilpirauhasen vajaatoimintaa siihen kategoriaan :)

Rentouttavaa viikonloppua!

P.S. Olkaahan kuulolla, viikonloppuna tapahtuu jotain kivaa täällä blogissa... :)

3 kommenttia:

 1. Hieno lukea että tutkimuksissa on jo päästy eteenpäin, onneksi luotit vaistoosi ja menit ajoissa lääkäriin.

  Toivon niin kovasti että asiat alkaa tuosta rullaamaan ja pian se odotettu plussa piirtyy r-testiin! <3

  VastaaPoista
 2. Verona, olet oikea tehotyttö! Jes! Oikeeseen suuntaan olet menossa, kyllä se plussa sieltä tulee!

  VastaaPoista
 3. Hehku: niinpä, olen NIIN tyytyväinen etten odotellut enää yhtään! :)

  Harriet: heh, kiitos!

  VastaaPoista