tiistai 14. joulukuuta 2010

Babyshower - juhlat ystävälle

Sain pari viikkoa sitten omasta mielestäni kuningasajatuksen ja päätin, että järjestän raskaana olevalle ystävälleni Baby Showerit! Kyseinen neitokainen on menossa naimisiin kesällä ja olen hänen siskonsa kanssa kaason hommissa. Laskettu aika puolestaan on maaliskuussa, joten Baby Showerista saamme mukavan "kenraaliharjoituksen" polttareihin ja tilaisuuden juhlistaa vauvan tuloa maailmaan, kuten alkuperäinen ajatus kuuluu.

Tästä tulee niin hauskaa, etten melkein malta odottaa :)


Tuleva äiti ei varmasti osaa odottaa minkäänlaisia vauvakutsuja, ja aiommekin yllättää hänet perusteellisesti. Järjestämme Baby Showerit todennäköisesti tammikuun loppupuolella, niin saamme mukavasti välimatkaa tuleviin polttareihin. Aion pitää kutsut omassa kodissani niin, että hän luulee tulevansa "teelle" juttelemaan mukavia, mutta kahdenkeskisen illanvieton sijaan täällä onkin koko morsiamen lähipiiri, sisko ja oma äiti!

Tavallisesti Baby Shower pidetään vain esikoista odotettaessa ja kutsuilla juhlistetaan äitiysloman alkua, mutta me teemme tämän mieluusti vähän ennakkoon ennenkuin äippäloma on ehtinyt alkaa. Kutsuissa yleensä annetaan tulevalle äidille raskauteen ja vauvaan liittyviä lahjoja, sekä mahdollisesti leikitään erilaisia leikkejä. Tässä niistä muutamia:

- vauvanruokien tunnistuskisa
- arvuuttelu siitä, milloin lapsi syntyy ja mitä sukupuolta se on
- arvuuttelukisa äidin mahanympäryksestä + paras arvaaja saa palkinnon
- vauva-aiheinen tietovisa
- nukkevauvan pukemiskilpailu

Muuta ohjelmaa:
- masukipsin teko
- "äitikorun" teko: jokainen vieras tuo esim. mukanaan yhden helmen, josta sitten tilaisuudessa laaditaan yhdessä koru joka jää juhlakalulle muistoksi

Tyypillinen lahja on amerikkalaisista elokuvista tuttu vaippakakku. Tässä linkissä on mainio ohje sellaisen laatimiseen:


Minusta olisi hirveän kivaa tehdä itse tuo vaippakakku ja koristella se erilaisilla vauvanvekottimilla, mutta ystäväni on innokas ekoilija ja on jo nyt ilmoittanut käyttävänsä kestovaippoja, eli menisivätköhän nuo kertisvaipat sitten ihan hukkaan... Mitä mieltä olette?

Luulen, että tarjoilun puolesta järjestämme kutsut nyyttäriperiaatteella niin, että jokainen vieras tuo jotain suuhunpantavaa. Taidan silti varata itselleni jonkin hauskannäköisen kakun leipomisen. Tässä yksi aivan ihastuttava kakku, joka löytyi Helin Kanttiini - blogista:

Miten ihmeessä tuon raskii syödä kun se on niin söötti? :)

4 kommenttia:

 1. Aiiiivan ihana idea!!! Voi että, aivan tulen kateelliseksi kun en itse ole tuo ko. ystäväsi! :D Olis aivan mahtavuutta saada tuollainen ylläri itsellekin, mutta kun ei tuollaista oikein voi toivoakaan. :D :D

  Tuo kertisvaippakakku on vähän kiikun kaakun. Riippuu siitä kuin ääripään ekoilija ystäväsi on, eli kuinka fanaattinen. Jos on aivan ääripään ihminen, ei ehkä hyvä idea. Jos on aivan "normi" ekoilija, voi olla kivakin. Jos tekisi vain pienen eikä mitään kolmikerroksista? Itse olen kuullut, että erityisesti alkuun (ja jatkossa matkoilla ja kaupungillakin) voi olla kätevä käyttää kertisvaippoja vauvalla, vaikka muuten kestoilisikin. Kannattanee vaivihkaa koittaa kysellä ystävältäsi, kuinka tarkka hän aikoo tämän asian kanssa olla?

  VastaaPoista
 2. Itse olen tehnyt sekä kertiskakun sekä "kestokakun" :) Tosin kestokakku muuttui kestokoriksi loppupeleissä kun tuli hommattua muutakin kuin kestovaippoja.

  Kun kerta ystäväsi tarkoituksena on käyttää kestoja vauvalla, valjasta joku ompelutaitoinen (tai tee itse)ompelemaan kestovaippoja. Villahousut kutoo suht näppärästi. Lisäksi sitten vaikkapa kestoliivinsuojia, imuja, harsoja, villahousujen hoitoainetta ja pesuainetta ja vaikkapa bodyn jatkopaloja lisäksi. Ja vaikkapa jotain pientä äidille ja isälle.

  Ekoilijaa ei varmaankaan haittaa vaikka vaipat olisivatkin käytettyjä, uudet kun tuppaavat maksamaan aika paljon. Kestovaippainfon sivuilta löytyy paljon myynnissä olevia vaippoja. Tietenkin, jos heillä jo valmiiksi on kestoja, niin en tiedä tarviiko noita nyt sitten kovin paljon edes hommata. Monet käyttää ihan pienillä vauvoilla harsoja ja villahousuja/kuoria ja siirtyvät sitten vauvan kasvaessa vaippoihin.

  Mutta nuo kertiskakutkin on tosi kivoja :)

  Ja ai niin! Suurenmoinen ( ;) ) idea!!!

  VastaaPoista
 3. Mäkin haluan juhlat! Varmasti ihana yllätys ystävällesi! :) Voishan tuohon vaippakakkuun laittaa vaippojen tilalta harsoja yms. Nykyään on ihanan värisiä harsoja.

  VastaaPoista
 4. Äni: kiitti vinkistä, taidanpa ryhtyä kautta rantain tiedustelemaan kuinka ekoja he oikein aikovat olla ettei sitten tule ostettua ihan turhaan kertisvaippoja taloon pyörimään. Ja eihän sitä tiedä, jos vaikka sinun ystäväsikin repäisevät ja järkkäävät sinulle salaa pippalot...;)

  Suurenmoinen: Tuo on hyvä idea, ja luulen että vieraiden joukossa on muutama varsin näppärä ja kädentaitoinen ihminen, joka kykenisi noita hyvinkin itse valmistamaan..! Kaverini ei ole ostanut vielä vaipan vaippaa, joten varaston koko on pyöreät nolla :) Kaikki tulee siis epäilemättä tarpeeseen.

  Santtu: Teillähän on ihan loistavia ideoita, kannatti kysyä :) Harsot pistetään myös ehdottomasti korvan taakse!

  VastaaPoista