torstai 16. joulukuuta 2010

Sotasuunnitelma Veronan vaivojen selättämiseksi

Ihan alkuun, kiitos ihan miljoonasti kun sankoin joukoin kommentoitte eilistä postausta ja sivistitte minua noiden tutkimustulosten ymmärtämiseksi!! Ilman teitä olisin varmaan friikkaillut ja hyppinyt kotona ympäri seiniä kun olisin saanut päässäni aikaiseksi niin mahtavia kauhukuvia. Olette huippuja :)

Toiminnan naisena ja myös toiselta nimeltäni hätähousuna soitin aamulla heti reippaasti lääkärikeskukseen ja varasin puhelinajan gynekologille. Piti odottaa koko pitkä päivä hänen soittoaan (mikä oli ihan käsittämättömän tuskastuttavaa) ja vasta illansuussa päästiin viimein puheisiin. Hän varmisti saman mitä tekin jo kerroitte, eli se S-TSH tulos haiskahtaa vahvasti kilpirauhasen vajaatoiminnalle ja hän suositteli ajanvarausta omalääkärille jatkotutkimuksia varten.

Meidän firmassahan on loistava työterveyshuolto joten varasin samantien itselleni netin kautta työterveyslääkärille ajan heti huomiselle aamupäivälle. Se asia saadaan siis taklattua heti! Olen valmis vaikka mihin jatkotutkimuksiin ja pillereihin kunhan tämä asia vaan saadaan kuntoon niin että se ei tule haittaamaan vauvantekoa. Gynen mielestäkin tämä kilpparijuttu saattaa tosiaan vaikuttaa siihen merkittävällä tavalla. Mitäpä tässä siis suotta odottelemaan vaan äkkiä asia jalalle.

Toinen asia, mistä puhelimessa juteltiin, oli tietysti se S-PROG eli progesteronipitoisuus. Gynen mielestä se ei ollut riittävällä tasolla, mutta tähän saattoi toisaalta vaikuttaa se seikka, että arvioimme ovulaation osumiseen väärään ajankohtaan. Luulimme, että olisin ovuloinut pe-la 3-4.12 jolloin labratesti torstaina 9.12 olisi osunut juuri passelisti. Sen sijaan ovuloinkin tosi myöhään eli vasta ti-ke 7-8.12 ja menin labroihin välittömästi ovulointia seuraavana päivänä. Gyne ehdotti, että otetaan uudet labrat että saadaan varmasti luotettava tulos ja tuon ovuloinnin perusteella menenkin verikokeeseen jo huomisaamuna!

En lakkaa ylistämästä lääkäriäni, koska ystävällisesti hän kirjoitti heti lähetteen valmiiksi ja jätti sen heidän vastaanottoonsa josta kävin sen keskustelustamme noin puolen tunnin kuluttua hakemassa :) Näin pääsen sitten heti aamusta jo seitsemän aikaan jonottelemaan verikoetta.

Näin ne asiat etenee kun pistää tuulemaan! Huomenna saan siis kuulla, miten kilpirauhasen kanssa menetellään ja labrakokeet tulevat varmaankin juuri ennen joulua. Kuukautiset alkavat jo lauantaina tai sunnuntaina, ja jos labratulos osoittaa että clomeja tarvitaan niin ehdin juuri aloittaa ne heti seuraavaan kiertoon! Täydellistä :)

Kyllä tästä kuulkaa vielä vauva pyöräytetään tähän taloon! Nämähän on pelkkiä hidasteita, eikä suinkaan esteitä!

9 kommenttia:

 1. Loistavaa että asiat etenevät! Mä toivon niiiiin paljon teille pikaista plussaa. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa että asiat on lähtenyt rullaamaan oikeeseen suuntaan! Täällä pidetään peukkuja pystyssä, että saisitte pikaisesti plussan tikkuun! Ainakin asenne on sulla kohdallaan ;)

  VastaaPoista
 3. Oikea asenne tosiaan. :D
  (Itse olisin tällaisessa tilanteessa varmaan niin masentunut, etten pystyisi heti ajattelemaan noin positiivisesti, vaan itkisin, kuinka kaikki on vaan aina huonosti... Hyvä, että menit ajoissa lääkäriin!)

  Toivottavasti pian onnistaa. :)

  VastaaPoista
 4. Viuh vaan kuulu kun Verona pistää tuulemaan! Hyvä hyvä! Ja yhdyn edellisiin, tosi kiva, kun sulla on pirteä asenne mukana touhussa!

  VastaaPoista
 5. Hei Verona,

  löysin blogisi, kun etsiskelin netistä kilpirauhaseen liittyviä kirjoituksia. Epäilen itselläni ainakin kilpirauhanen saattaa aiheuttaa ongelmia. Lasta olemme yrittäneet jo yli vuoden.

  Kummallisia reaktioita olit saanut siihen kirjoitukseesi, missä kirjoitit, miltä ystäväsi raskautuminen tuntuu. Luulen, että se, joka puhui jostain netin keskustelupalstoille kirjoittelemisesta, sekoitti sinut yhteen verona(ja vuosiluku perässä-nimimerkillä Lapsettomien puoleela KaksPlus-sivustolla kirjoittelevaan. En kyllä ymmärrä miten, kun teillä ihan eri kuviot ja kummankaan tilanteessa tai kirjoittelussa ei siis "haukuttavaa" pitäisi olla.

  Toivottavasti saatte nyt noiden kilpirauasarvoen korjauksen, yms. avulla positiivisen lopputuloksen.

  Jään seurailemaan blogiasi! :)

  Lena

  VastaaPoista
 6. Sellaista vielä kysyn, että pääsitkö noihin tutkimuksiin yksityisen vai julkisen puolen kautta? Löytyy varmaan täältä, mutta en nyt ehdi ainakaan etsimään. Minun kun on ollut vaikea saada julkiselta puolelta mitään, vaikka yli vuosi yritystaä takana.

  Entä onko sinulle tai miehellesi tehty muita tutkimuksia?

  Anteeksi nuo ed. kirjoituksessa olevat virheet. Täällä vaan kiireessä näppäilin.

  Mukavaa viikonloppua!
  Lena

  Lena

  VastaaPoista
 7. Yes hyvä asenne ja siis aivan mahtava juttu, että uskaltauduit heti noihin tutkimuksiin. Hatunnosto :) ja lällälää kaikille joiden mielestä ei heti pitäisi "tuhdata tosissaan" ;). Minä otin heti kans ovistikut ja gynekäynnit ohjelmaan. No nyt tässä onkin yhtäkkiä vuosi kohta tuhdattu ja "vain"terolutien avulla.

  Nyt saatte heti homman pyörimään, siis jos tarvii, eikös sinä piinaviikkoakin kuitenkin elele? :)

  Muuten, tuosta pillereiden lopettamisesta ja yrityksen aloittamisesta. Minun gyne (yksityinen mehiläisessä) sanoi joskus, että siten kun ajankohtaista kannattaa aloittaa yrittäminen heti pillereiden lopettamisen jälkeen. Arvaas oliko toiveet korkealla alkuvuodesta kun pilsut lopetin. No mutta tässä ollaan, ja kaippa sitä pitää ottaa sinusta mallia ja ajatella, että asioilla on tapana järjestyä :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Kiitokset kun jaksatte tsemppailla mukana! :)

  Miraana: olen minäkin valittanut lukuisia kertoja miehelle, kuinka meillä ei sitten IKINÄ tärppää jne jne. Nämä äskeiset löydökset eivät kuitenkaan tunnut yhtään masentavalta, pikemminkin helpottaa kun jotain konkreettista on löytymässä. :)

  Lena: tervetuloa mukaan! Menin tutkimuksiin oman yksityisen gynekologini kautta ja hän juuri määräsi nuo labrakokeet ja antoi lähetteen miehen tutkimuksiin. Nuo kaikki täytyy itse maksaa, mutta kulut eivät ole mitään kohtuuttomia ja omista tutkimuksistani tulen saamaan osan firman sairaskassan kautta takaisin. Miehen simppatutkimuksesta jää käsittääkseni omaa maksettavaa reilu satanen.

  Tuo yksityinen gynekologini laittoi lähetteen julkiselle puolelle, ja tässä nyt odotellaan että mitä ja milloin sieltä kuuluu jotain. Teen tästä varmaan lähiaikoina postauksen ainakin liittyen tuohon kulupuoleen, jahka selviää paljonko ne tekevät :) Niin, ja muita tutkimuksia ei ole vielä tehty mutta nyt on tarkoitus edetä perusteellisesti mahdollisesti aina lapsettomuushoitoihin asti!

  Ihmettelin itsekin sen kyseisen postauksen kuraa, mutta tuosta en tiennytkään että joku kirjoittaa samantyyppisellä nickillä. Itse en ole koskaan kirjoitellut muualla vauva-aiheisissa foorumeissa kuin Vauva.fi:ssä ja koskaan en ole avautunut "lapsettomuudestani" kun en mielestäni vielä sellaisesta virallisesti kärsi.

  Hyvää viikonloppua sullekin!

  Vilho: :) Piinaviikko valitettavasti tuli äskettäin siihen perinteiseen lopputulokseen, päh...

  Noita kahta mielipidettä olen just kuullut tuosta yrityksen aloittamisesta ja olen itsekin aina ollut tuolla kannalla, että heti vaan yritystä putkeen kun pillerit lakkaa. Ei tepsinyt meillä :( Plussatuulia sinne kovasti ja kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Hei,

  Oliko sulla jotain oireita, jotka vois viitata tohon kilppari-ongelmaan?

  Lyydia (Kolikko heitetty)

  VastaaPoista