torstai 2. joulukuuta 2010

Totuuden hetki: lääkärikäynnin anti

Tänään se kauan odotettu gynevisiitti sitten vihdoin toteutui. Heti ensimmäiseksi tehtiin pelisuunnitelma minun kroppani toiminnan selvittämiseksi, eli ensi viikolla menen antamaan labra(veri)näytteet kolmesta eri asiasta: kilpirauhasen toiminnasta, lutenisoivan hormonin tasosta ja jostain kolmannesta jota en muista. (kaikki lippulappuset jäivät tietysti autoon joten en voi nyt tarkistaa)

Jos lugesteronihormonin taso ei ole riittävä, heti seuraavasta kierrosta aloitan clomikuurin johon sain jo varalta reseptin.

Miestäkään ei unohdettu joten hän pääsee tujauttamaan näytteet purkkiin! ;)

Informaatiota tuli ihan valtavasti eikä kaikki varmaan mennyt edes jakeluun. Nyt ymmärrän kun ihmiset usein sanoivat lääkärikäynnin jälkeen ettei oikein käsittänyt kaikkea mistä lääkäri puhui, sillä jos asiaa on niin paljon niin ei vaan voi omaksua kaikkea kerralla.

Mutta sitten asiaan eli siihen tärkeimpään osuuteen! Kerroin lääkärille mitä ajattelen hedelmällisyyshoidoista, että haluaisin kovasti päästä etenemään tämän asian kanssa ja olen valmis ihan mihin vain. Hän selitti sen perusfaktan, että yleensä ihmistä pidetään hedelmällisenä vielä vuoden yrittämisen ajan, mutta sanoi myös että mikään ei estä meitä pyrkimästä hoitoihin jo nyt jos siltä tuntuu. (!)

Normaalisti meidän paikallissairaala toivoo, että miehen simppatutkimus on tehty siinä vaiheessa kun heidän pakeilleen mennään, mutta tämäkin toteutuu loistavasti koska mies pääsee jättämään oman näytteensä jo 2,5 viikon kuluttua. Tulokset siitä saadaan varmaankin siitä seuraavan viikon kuluessa.

Varmistin vielä moneen kertaan, että eikö sairaala sitten käännytä meitä pois jonosta jos katsovat että olemme ihan liian ajoissa liikkeellä. Gynekologi sanoi ihanasti, että asiakkaita vartenhan sielläkin ollaan ja kyllä kaikki saavat hoitoa :)

Minulle jäi sitten sellainen käsitys, että mm. tutkimustulosten perusteella potilaat jaetaan kiireellisiin ja ei-kiireellisiin. Ehkä me lukeutuisimme tuohon jälkimmäiseen...tavallaan ainakin toivon niin sillä se tarkoittaisi ettei meillä ole mitään kovin vakavaa ongelmaa vauvansaannissa! Jonokaan ei ole kuulemma meidän kaupungissa kovin paha: arviolta 4 kuukautta mikä kuulostaa erittäin kohtuulliselta.

Lääkärin tutkimuksessa kaikki vaikutti tähän asti täysin normaalilta. Kohtu on normaalin muotoinen ja munarakkuloitakin siellä näkyi. Nyt vain täytyy toivoa, että tutkimustulokset jatkavat samaa rataa!

Mutta mikä parasta, lääkäri on nyt sitten ilmoittanut meidät hoitojonoon :))

Kivi vierähti sydämeltä...

7 kommenttia:

 1. Ihana kuulla, että lääkärikäynti oli noin onnistunut ja saatte heti tehtyä kaikki perustutkimukset. Itselläni ainakin helpotti kovasti, kun alettiin tutkia, että onko kaikki kunnossa vai eikö. Toivotaan, että saatte pelkästään hyviä uutisia.

  Pieni besserwisser kommentti: Se on lutenisoiva hormoni (LH), jota sinulta tutkitaan (Lugesteron on kauppanimi progesteroni-lääkevalmisteelle). Se kolmas sinulta tutkittava hormoni taas on luultavasti FSH eli follikkeleita stimuloiva hormoni.

  VastaaPoista
 2. Onnea kovasti! Kiva että asiat lähtivät rullaamaan! :)

  VastaaPoista
 3. Em: Oops! Kiitos tiedosta, arvasin että jotain menee väärin kun ei ollut niitä papereita käsillä josta olisi voinut tarkistaa :) Korjasin virheen tekstiin.

  Jii: kiitti, kyllä tämä nyt tästä :)

  VastaaPoista
 4. Ymmärrän kuinka helpottavaa on :)
  Toivon niin, että kaikki lähtee sujumaan ja sinun mieli pysyy hyvänä!

  Tätä blogia on kiva lukea :) Ihanaa saada lukea toisen lapsettoman ajatuksia.

  Olen nyt painiskellut sen asian kanssa, että miten suhtautuisin ystävien raskauksiin. Olisi kiva lukea sinunkin ajatuksia siitä vielä lisää :) Voin sitten kertoa omia mietteitäni kommenttiboksiin :)

  Meillä kävi vähän huonommin noitten lääkärien kanssa:
  Vajaa vuosi yritystä takana, kun marssittiin omalääkärille (luulin, että ainoastaan sitä kautta saa lähetteen) ja hän sanoi, että kaksi vuotta pitää yrittää, ennen kun antaa lähetettä! Olen niin nuori, 25 vuotias, niin lääkäri sanoi että on aikaa kokeilla luomuna. Hän sanoi, että maailman tilastoissa koeputkilapset ei oo yhtä terveitä kun luomulapset.

  Ei ihan jaksettu varrota niin pitkään, niin ollaan omatoimisesti sit pyydetty tutkimuksia. Minä YTHS:n kautta ja mies yksityisellä puolella. Molemmista löyty vikaa ja mentiin sit omalääkärin puheille, että kamoon, mitä järkee yrittää kahta vuotta, kun todennäköisyydet ei oo meidän puolella. Ei silti saatu lähetettä!

  Sano, että odottakaa nyt vielä puoli vuotta, sit annan. Mutta tulin raskaaksi kaikesta huolimatta itselläni (meni tosin kesken, viikolla 6 tai 7). Ajattelin että nyt omalääkäri ei meitä päsätä mitenkään hoitoihin, kun näköjään voin sittenkin tulla raskaaksi. Mutta selvittelin, niin km ei "nollaa" noita laskureita. Mennään helmikuussa (toivottavasti) viimeisen kerran omalääkärille, ja sit toivottavasti päästään hoitojonoon!

  VastaaPoista
 5. Hyvä että hommat lähti rullaamaan ja saitte noin ymmärtäväisen vastaanoton! :)

  Riinalle tästä sivusta tsemppiä, toivottavasti helmikuussa pääsette tekin asiassa eteenpäin.

  VastaaPoista
 6. Hienoja uutisia, siitä se lähtee! Ahdistuksen kivi vierähti varmasti sydämeltä ja mistä sitä tietää vaikka teiän vauva olis nyt laittanut vipinää kinttuihin ja haluaisikin yllättää ennen monimutkaisuuksia ;) Rennolla mielellä, joulutunnelmalla ja kynttilöiden tunnelmavalaistuksella eteenpäin, sanoo Harriet lumessa! Haleja!

  VastaaPoista
 7. Riina: kiitos ihanasta kommentista! En voi ymmärtää tuon teidän omalääkärin suhtautumistapaa, kummallista vedättämistä ja neuvottelua asiasta jonka pitäisi olla vain teidän päätettävissä. Jos pystytte maksamaan niin menkää tekin yksityiselle? Siellä saa kuitenkin rauhassa jutella, saa tietoa asioista ja oikeata asiakaspalvelua. Pidän teille kovasti peukkuja! Ja laitan juttuvinkin korvan taakse :)

  Äni: Juu, olen tosi onnellinen ettei meitä mitenkään tyrmätty ja lähetetty takaisin kotiin yrittämään!

  Harriet: todellakin, nyt on ihan huippu olo! Nythän oliskin vinha joutua perumaan kaikki varatut ajat jos tuliskin raskaaksi, hihhih. Sitä odotellessa :)

  VastaaPoista